Uitstel getuigenverhoren in zaak Johan van Laarhoven

Uitstel getuigenverhoren in zaak Johan van Laarhoven

Het getuigenverhoor door de advocaten van Johan van geschorste officier van justitie; Lucas van Delft en een aantal rechercheurs is uitgesteld. De rechtbank heeft op verzoek van de landsadvocaat uitstel verleend tot 23 april in verband met de opgave van verhinderdata door de aangevraagde getuigen. Daarna wordt de definitieve datum vastgesteld door de rechtbank.

De betrokkenen mogen door de advocaten van Johan gehoord worden als getuige over hun rol bij strafzaak tegen Johan in Thailand. Met dat getuigenverhoor hopen de advocaten duidelijkheid te krijgen over de vervolging van Johan in Thailand. Het Openbaar Ministerie heeft altijd gesteld dat de Thaise autoriteiten op eigen initiatief een onderzoek waren gestart. Volgens de advocaten is Thailand op uitdrukkelijk verzoek van Nederland een strafrechtelijk onderzoek begonnen.

Advocaat Gerard Spong hoopt met de verhoren ‘de onderste steen’ boven te halen. “Laat die officier en zijn agenten maar eens onder ede uitleggen waarom Van Laarhoven in Thailand moest hangen voor met gedoogde coffeeshops verdiend geld en waarom Van Delft de Thai heeft misleid door in alle toonaarden te zwijgen over het gedoogbeleid.”

 

This post was written by

1 reactie on "Uitstel getuigenverhoren in zaak Johan van Laarhoven"

  • C.Gerritse says

    Het einde

    Na de uitspraak wisten de rechters niet hoe vlug ze de rechtszaal moesten verlaten. Iedereen was in een soort van trance en wist niet wat te zeggen, veel huilen en nog geen 5 minuten later werden we weer afgevoerd naar de cellen beneden. Ik heb geen leven meer, geen vrouw meer en ga mijn twee kinderen hier verliezen. Tukta heeft geen woord meer tegen mij gezegd C maar de blik in haar ogen sprak boekdelen. This is the end!
    – Johan van Laarhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *