NU.nl: Advocaten in Thailand gedetineerde coffeeshopbaas willen rechercheurs horen

NU.nl: Advocaten in Thailand gedetineerde coffeeshopbaas willen rechercheurs horen

De advocaten van de in Thailand gedetineerde Johan van Laarhoven willen twee Nederlandse rechercheurs en een officier van justitie onder ede horen als getuige. Dat moet duidelijkheid geven over de rol die Nederland heeft gespeeld bij de vervolging van de oud-coffeeshophouder.

Van Laarhoven is vorig jaar veroordeeld tot 103 jaar gevangenisstraf, wat in de praktijk twintig jaar betekent. Hij kreeg de straf voor het witwassen van geld dat hij in Nederland verdiende met de verkoop van hasj en wiet. Hij was oprichter van de coffeeshopketen The Grass Company.

”Het is volstrekt onbegrijpelijk hoe het kan dat hij in Nederland op een nette manier zijn geld heeft verdiend en belasting heeft betaald, om vervolgens in Thailand veroordeeld te worden wegens witwassen”, aldus advocaat Sidney Smeets eerder.

De advocaten wijzen erop dat in juli 2014 een brief is geschreven aan de Thaise autoriteiten met het verzoek een strafrechtelijk onderzoek naar Van Laarhoven te beginnen. Ook heeft de Thaise ambassade in Nederland volgens de advocaten bevestigd dat de aanhouding van Van Laarhoven gebeurde op verzoek van Nederland.

This post was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *